...

Liefde voor duurzaamheid en ambacht in het Muziektheater

 

In het muziektheater gebruikt men uitsluitend Fairtrade koffie, thee, suiker en alles wat je maar fairtrade kan eten of drinken. Maar dat is nog niet alles . Fairtrade is onderdeel van een optimaal duurzaamheidsbeleid. Geen plastic maar bamboebekers, intensieve afvalscheiding, grote zonnecollectoren op het dak en toeleveranciers moeten voldoen aan criteria van duurzaamheid. Ik spreek met Bas Schotsman (1969 ) hoofd horeca en publieksbegeleiding van het Nationale Opera en Ballettheater aan het Waterlooplein.

Vol trots laat hij mij alle werkplaatsen en studio’s zien.

Ik zie tientallen mensen werken aan het timmeren en schilderen en verder opmaken van gigantische bomen en andere decorstukken, aan het ontwerpen en aan elkaar naaien van toneelkleding en aan het repeteren voor een volgend optreden. Schotsman: "Alle voorstellingen die theaterbezoekers op ons toneel zien, zijn hier uitgedacht en alles wat voor zo' n presentatie nodig is, wordt hier geproduceerd. Kortom, we creëren, produceren en presenteren en dat is uniek in theaterland. Omdat we alle kleding, decorstukken en verdere toneel attributen zelf maken, zijn we in staat een hoge mate van duurzaamheid te bereiken."

Grootste culturele instelling in Nederland

"Als grootste culturele instelling in Nederland, subsidieontvanger en grootgebruiker van grondstoffen willen we bewust midden in de huidige op duurzaamheid gerichte maatschappij staan. Natuurlijk zoek je naar een balans tussen duurzaamheid en kostenbeheer, maar duurzaamheid telt bij ons zeer zwaar. Dat er hier zoveel waarde wordt gehecht aan duurzaamheid, heeft naar mijn idee veel te maken met het soort mensen wat hier werkt. Vanuit hun beroep hebben ze gevoel voor echtheid en ambachtelijk werken. Ooit, misschien tien of wellicht vijftien jaar geleden begon dit besef op te komen. Een paar personeelsleden drongen aan op het schenken van Fairtrade koffie en thee. Van het een kwam het ander en zo ging het balletje rollen. Vanaf het moment dat ik hier als manager kwam werken, tien jaar geleden, kon ik me daar goed in vinden.

Managers worden opgeleid om op de kosten te letten

Managers worden opgeleid om vooral op de kosten te letten en dat is ook nodig, maar ik heb me altijd het lekkerste gevoeld in een sfeer van zuiverheid en ambachtelijkheid. Lang voor duurzaamheid in Nederland een na te streven norm werd had ik al een stevige aversie tegen al die kunstmatige toevoegingen in levensmiddelen. Dat hangt vast samen met mijn jeugd op het platteland van Friesland. Hoe het verder gaat? Ik hoop dat onze wijze van werken navolging krijgt. We geven in publieksfolders wel iets aan over duurzaamheid maar dat zou wel wat uitvoeriger kunnen. Ik voel me hier op mijn plaats en hoop dat ik nog lang kan werken in dit mooie bedrijf!

 

Dit artikel werd geschreven door: Hans Beerends